Jdi na obsah Jdi na menu

5.6.2023, Altmannovi od Vinoře až po Svrkyni!

5. 6. 2023

Doplnil jsem do databáze informace z obou Vinořských kronik, hlavně k Kajetánu a Karlu Altmannovým. Taky jsem chtěl doplnit vše z lístků pobytových přihlášek. Polovina sedí a vše jsem doplnil do databáze. Dokonce jsem zjistil, že Karel Altmann nar.1883 měl po úmrtí Františky Polánecké ještě jednu ženu!

Narazil jsem tam na  Altmanovi  - Františka s Helenou a jejich rodina mi nešla nijak napojit. Popravdě jsem o nich neměl zatím tušení (chyba ! při zpětném čtení techto poznámek k průběhu pátrání jsem našel záznam z 20.2.2005 kdy jsem s paní Helenou dokonce mluvil!). Myslel jsem na začátku, že to musí být teda nějaká další část zdejší rodiny a snadno je napojím a akci evidenčních karet smáznu, jenže ani smykem… chytil jsem se místa původu Františka Altmanna a to obec Dřevčice. Odtud mě to v další generaci hnalo do Toušně. Tam zas o generaci dál do Dehtár. A odtud do na přelom 18 a 19.století do Trněnýho Újezda a do Svrkyně!!! Pokud by se ukázalo, že je tohle taky nějaká stěhovavá větev Altmannů tak došlo k neuvěřitelnýmu protnutí, an ve Svrkyni žije od druhé poloviny 19.století úplně druhá větev našich předků, Zettlovi, a dál Náprstkovi a Buřičovi a žijeme zde dodnes….

Bohužel stopa dál vede na Vavřince Altmanna ze Kbel. A ty jsou ve středočeském kraji dvoje. Jedny na kolínsku – tam jsem nenašil žádné Altmanny a druhá bohužel do matrik Benátek, které jsem už prolezl tam a zpátky desetkrát při hledání našeho předka Antonína Altmanna st…. Třetí jsou pod farností Vinoř vedeny v Archivu hlavního města Prahy, kde jsem Vavřince pochopitelně také nenalezl.

Celá cesta těchto předků nafocena a uložena jako zatím nesouvisející větev jen do zdrojů. Ne do databáze.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář