Jdi na obsah Jdi na menu

27.04.2005, Altmannovi a spol., Zettlovi

27. 4. 2005

Na konci dubna 2005 jsem prozkoumal fond velkostatku Benátky-Lysá nad Labem. Vedla mě k tomu snaha nalézt další souvislosti z počátku rodu Altmannů. A podařil se mi kapitální a dokonce zdvojený úlovek. Narazil jsem na výhostní list Jiříka Altmanna staršího z roku 1716!!! A navíc i na výhostní list Josefa Škody - tj.nejspíše budocího Jiříkova švagra (Jiřík si v roce 1731 vzal Kateřinu Škodovou). Bohužel další informace o Altmannech jsem již neobjevil. Dokonce ani v soupisu obyvatel Nových Benátek není ani zmínka.

Rozhodl jem se pokračovat dále a získat údaje k jiným přímým liniím -k Bendlům, Dovolům, Zelenkům a Ehrlichům, Císařům a Hejtmánkům. Nafotil jsem čelakovický index 21 a rozhodl se tyto větve zpracovat podle tohoto indexu, bez matrik.

Také jsem obrátil pozornost k Zettlům. Věděl jsem, že to bude problematické pátrání, neboť otec mé prababičky Antonín Zettl přišel do Svrkyně neznámo kdy a odkud. Prošel jsem tedy matriky daného období pro  Roztoky, Únětice, Noutonice, Statenice, Tuchomerice a Tursko.... a nic. Zkoušel jsem hledat i narození Antonínových potomků, ale matriku z přelomu století jsem nenašel - patrně je doposud živá. Vzhledem k tomu, že matriční zákon mi neumožnuje nahlédnout na živá data praprarodičů je tato větev dočasně zabetonována... .

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář