Jdi na obsah Jdi na menu

17.04.2018, vazba na Frištenské prokázána

17. 4. 2018

Konečně!

Po několika letech se mi podařilo prokázat vazbu mezi mými předky Šmejkalovými a Frištenskými – příbuznými Gustava Frištenského.

Již před lety jsem narazil při pátrání ve své linii předků Šmejkalových na rodinu Františka Šmejkala s Dorotou Frištenskou.Když jsem ale pátral v linii  od Gustava Frištenského do historie aby se ta dvě pátrání dala propojit, tak jsem narazil na svatbu Františka Šmejkala s Kateřinou Frištenskou. Jinak všechno včetně lokality i období sedělo.

Teprve včera se mi podařil v matrice Poříčany N3 najít klíčový záznam narození Františkova syna Vojtěcha, kde konečně je Dorota i v pátráni po linii Šmejkalových správně označená jako Kateřina. Konečně je to jasné. Považuji za velmi pravděpodobné, že u narození vlastního syna správně matku zapsali jako Kateřinu, kdežto u zápisů k vnukům z mnohem pozdější doby byla psána chybně Dorota – patrně prostě proto, že již byla dávno po smrti a nikdo ji už ani neznal, tak snadno učinili chybu. Krom toho to sedí i s tím, že nikde žádný záznam o narození, svatbě ani úmrtí žádné Doroty Šmejkalové nebyl nalezen.

fristensky-vazba.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář